Det blev aldrig av men idag så tog jag chansen.
ALLADINS DRÖMKAKA
Riktigt fräsch citruston i kakan som har en krämig fyllning med knaprig botten.
Botten:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 gr smör/margarin
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
500 gr Kesella kvarg
1 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal & saft från hela citronen
Hacka ihop mjöl, socker & smör till en grynig massa & tillsätt äggulan & arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 ca diameter. Låt vila ca 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 200*
Vispa ihop äggen & rör i resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll i pajformen & grädda i mitten av ugnen i ca 30 -35 min.
Låt kakan svalna & bjud.
Vi åt den naturell till en kopp kaffe men en klick vispad grädde är nog inte dumt till.
ser god ut!
SvaraRadera