Igår fick jag äntligen det ryck jag väntat på för att göra egen barnmat.. vet inte varför det tagit sådan lång tid för det var ju så enkelt.
Nu kommer jag garanterat göra mera mat & ska kika lite i olika
receptfoldrar jag har fått från BVC.
Jag tog potatisar, morötter & palsternacka, skalade, finhackade & kokade
dessa mjuka.
Tillsatte lite flytande margarin & kokvatten, använde handmixern för att göra puré.
La upp lagom stora portioner på ett bakplåtspapper på en bricka
för att styckfrysa i frysen.
Plastade in de frysta bitarna i plastfolié & förvara i en plastburk i frysen.
Vipps så har du egen barnmat som snabbt tinar i rumstemperatur & skulle du behöva större portion så är det bara till att ta ut fler "bitar".
Middagen är serverad.
Mamma Hanna
Smartare än de små burkarna jag gjorde innan! Du är smart hanni!!!
SvaraRaderaJag är inte så dum alltid haha.. gick hur lätt som helst.
RaderaDet är bra gjort av dig och smakar säkert mycket bättre än burkmaten. Verkade inte vara så svårt bara att det tar lite tid första gången. Marianne
SvaraRaderaHan åt med goood aptit & det verkade som om han tyckte det var jättegott, det enda som tog tid var att hacka ner allt i småbitar men man behöver ju inte göra riktigt så små =)
RaderaBurkmat är ett bra komplement till ex stranden.
Smart!
SvaraRaderaHar med sagt att vi ska börja nu att göra egna portioner.. har bara inte en stavmixer för tillfället och har inte riktigt råd med en för tillfället... :(
Det känns bra i mamma-hjärtat när man gör egen mat. Går ju anv elvisp, potatisstöt eller en så´n man pressar potatis me.
RaderaDetta ska jag helt klart ta med mig, när den dagen kommer. Så lätt att göra och nyttigare förmodar jag än barnmatsburkarna.
SvaraRaderaTycker jag absolut du ska göra...lätt, billigt & roligt :)
Radera