De var lätta att göra, få ingredienser & supergoda.
Enligt receptet ska man doppa skorporna i choklad men detta uteslöt jag nu men kommer testa det nästa gång (kommer bli min pappas nya favorit med choklad).
ca 50 st.
4 dl mjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk nymalen kardemumma
2 tsk bakpulver
100 gr rumsvarmt smör/margarin
3/4 dl grädde
Garnering
strösocker
kardemumma
200 gr mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, blanda alla torra ingredienser i en matberedare med knivar.
Skär smöret i tärningar, häll ner det i matberedaren & mixa ihop till en smulig blandning.
Tillsätt grädden & kör tills det börjar bli en deg, ta ut degen & knåda ihop den snabbt, det går också att göra den i en bunke för hand (det gjorde jag)
Forma degen till kulor, ca 2 cm i diameter.
Blanda socker & kardemumma i lika delar i en skål & rulla kulorna i blandningen.
Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper & grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
(jag gräddade i 20 min men skulle behövt ta ut dem tidigare, blev lite för mörka)
Låt skorporna kallna & smält chokladen under tiden för att sedan doppa skorporna till hälften i chokladen.
Tips:
Jag mortlade min kardemumma & det gick jättebra, lite tidskrävande men va mycket godare med "färsk" smak i baket.
När jag sen skulle rulla mina kulor så använde jag kardemumma från burk.
Bullmamman J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!