Passar till all mat.
Hittade ett recept på en råkostsallad som står sig länge i kylen, därav namnet.
Kul att ha ett alternativ till de traditionella gurkbitarna & tomaterna
som annars är lättast att ta till i grönsaksväg till maten.
Idag åt vi salladen till korvstroganoff & ris,
passade kanonbra till maten & gott var det.
Du behöver:
1 kg vitkål
1 kg morötter
1 hel purjolök
1 hel röd paprika
Skala, tvätta & strimla alla grönsaker.
Lättast är att använda matberedare.
Häll de strimlade grönsakerna i en STOR skål.
Blanda väl.
Lagen:
1 dl olja (raps eller oliv)
1 dl äppelcidervinäger
3/4 dl socker
1 tsk salladskrydda (jag anv Italiensk)
Lite salt
Koka upp lagen & vispa tills sockret löst sig.
Häll lagen som fortfarande är varm över grönsakerna.
Blanda runt väl & låt svalna i kylen.
Lägg sen salladen i tätslutande burk/burkar.
Kram Hanna
Hahaha! Jasså det var sån som vi åt i skolan varje dag! Känner igen ingredienserna, de man såg och kunde känna smaken på. Kram på dig hjärtat! | Marlene
SvaraRaderaNågot liknande fick man i skolan, då var det inte gott men då var man ju även yngre ;)
RaderaKram
Ser gott ut:) ang hårolja tycker jag nog att nashi arganolja är den bästa och även Maria Nilas är bra men nashi är nog snäppet bättre , den använder min syster och brukar rekommendera till sina kunder.
SvaraRaderaÅh.. Tack för rekomendationen. Ska kika närmare på dessa.
RaderaKram
Den måste jag testa nångång. Ser gott ut. Tina
SvaraRaderaDet är gott.
RaderaSkönt att ha något i grönsaksväg i kylen hela tiden :)
Kram
Åt mycket sånt förr i tiden, har glömt av att den fanns.
SvaraRaderaTack för tipset!
Så lite så :)
RaderaKram