Ska man baka något i juletid så är det verkligen dessa urgoda biscotti.
De kan bakas året runt men då kan man utesluta saffran som för oss är en typisk julkrydda.
För dessa behövs:
100 gr äkta smör
1/2 gr saffran (ett kuvert)
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
(jag fick använda mer)
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl valfria nötter
(jag använde cashewnötter)
Sätt ugnen på 175 grader och förberedd en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och häll sedan i saffran så att det får värmas upp.
Häll vätskan i en degbunke och låt det svalna lite.
Rör i ägg o socker o du behöver inte använda elvisp.
Hacka nötterna men vänta med att slänga i dem.
Blanda de torra ingredienserna och häll det i äggblandningen.
Knåda ihop till en smidig deg.
Nu kan du ha i de hackade nötterna och knåda in dem.
Dela upp degen i 4 delar och rulla ut till ca 30 cm längder och lägg på plåten.
In i ugnen i ca 30 min.
Ta ut plåten och låt det svalna lite.
Sänk till 100 grader.
Skär sen längderna i sneda skivor och lägg snittytan uppåt för att sen torkas i ugnen.
Nu ska plåten vara inne i 1 timma och låt luckan stå lite på glänt.
Efter halva tiden kan du vända på skorporna.
Nu är de klara.
Jag lät mina ligga kvar i ugnen på glänt i några timmar.
Handlingslista inför jul förbereds med en kopp kaffe.
Kantbitarna är det bästa när man bakar.
De smakar ju lika bra som de fina bitarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!