Gott tilltugg.
Har länge velat testa på att göra egna sticks som tilltugg till maten/drinken & vad passade inte bättre än att göra det till Påskmiddagen.
Du behöver:
1 paket fryst smördeg
1 ägg
Sesamfrön (eller vallmofrön)
Riven ost (valfri smak)
Flingsalt
Gör så här:
Ta ut smördegsplattorna & låt de tina i rumstemperatur i ca 30 min.
Kavla ut dem lite lätt så att de blir längre på mjölat bakbord.
Skär dem så att det blir lagom breda sticks & lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Nagga.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö på sesamfrön, riven ost & lite flingsalt.
In i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller tills de fått fin färg. Voila!!
Kram Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!