31 mars, 2013

Vit chokladfudge med nötter.

Inte söt-sliskigt som man skulle kunna tro att de är.


I år har jag testat på ett nytt Påskgodis.
Brukar inte göra godis till påsken men blev sugen då jag såg detta lätta recept i Nyhetsmorgon.

Du behöver:

500 gr vit choklad
1 burk kondenserad mjölk
25 gr smör/margarin
1-2 dl salta nötter av valfri smak
1-2 dl minimarsmallows

Om man vill så kan man hälla i några droppar gul hushållsfärg för att få en gulare färg eller varför inte röd så det blir rosa?


Så här gör du:

1) Hacka chokladen till mindre bitar (detta gör att den smälter fortare) & smält över vattenbad.

2) Medans chokladen smälter kan du klä en form som är ca 20 * 20 med bakplåtspapper.

3) Häll i den kondenserade mjölken så fort chokladen är smält.

4) Lägg i smöret/margarinet & rör runt till en glansig smet.

5) Häll smeten i formen & lägg på nötterna samt minimarsmallowsen. Tryck till lite lätt på ytan så att de fastnar.

6) Låt stå i kylen över natten & skär sen i bitar.

Kram Hanna

2 kommentarer:

  1. Mmmm ser gott ut. Får testa det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var goda o så lätta att göra. Tycker allt du ska testa dem :)

      Radera

Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!