17 december, 2015

Saffransbiscotti.



Ska man baka något i juletid så är det verkligen dessa urgoda biscotti.
De kan bakas året runt men då kan man utesluta saffran som för oss är en typisk julkrydda.







För dessa behövs:

100 gr äkta smör
1/2 gr saffran (ett kuvert)
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
(jag fick använda mer)
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl valfria nötter
(jag använde cashewnötter)



 

Sätt ugnen på 175 grader och förberedd en plåt med bakplåtspapper.

Smält smöret och häll sedan i saffran så att det får värmas upp.

Häll vätskan i en degbunke och låt det svalna lite. 
Rör i ägg o socker o du behöver inte använda elvisp.

Hacka nötterna men vänta med att slänga i dem.
Blanda de torra ingredienserna och häll det i äggblandningen.
Knåda ihop till en smidig deg. 
Nu kan du ha i de hackade nötterna och knåda in dem.

Dela upp degen i 4 delar och rulla ut till ca 30 cm längder och lägg på plåten.

In i ugnen i ca 30 min.

Ta ut plåten och låt det svalna lite.
Sänk till 100 grader.

Skär sen längderna i sneda skivor och lägg snittytan uppåt för att sen torkas i ugnen.
Nu ska plåten vara inne i 1 timma och låt luckan stå lite på glänt.
Efter halva tiden kan du vända på skorporna.

Nu är de klara.
Jag lät mina ligga kvar i ugnen på glänt i några timmar.

Handlingslista inför jul förbereds med en kopp kaffe.
Kantbitarna är det bästa när man bakar. 
De smakar ju lika bra som de fina bitarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!