31 mars, 2013

Sesamsticks.

Gott tilltugg.

Har länge velat testa på att göra egna sticks som tilltugg till maten/drinken & vad passade inte bättre än att göra det till Påskmiddagen.

Du behöver:

1 paket fryst smördeg
1 ägg
Sesamfrön (eller vallmofrön)
Riven ost (valfri smak)
Flingsalt

Gör så här:

Ta ut smördegsplattorna & låt de tina i rumstemperatur i ca 30 min.

Kavla ut dem lite lätt så att de blir längre på mjölat bakbord.

Skär dem så att det blir lagom breda sticks & lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

Nagga.

Pensla med uppvispat ägg.

Strö på sesamfrön, riven ost & lite flingsalt.

In i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller tills de fått fin färg. Voila!!


Kram Hanna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!