28 april, 2013

Solrosfrön & magsjuka...

Måste köpa rabarber-planta, vill kunna plocka egna & göra
"Mammas smarriga rabarberpaj"


..Idag har vi varit duktiga & tvättat balkongen samt entreéns träfasad. Anledningen är att vi ska olja in golven som är lagda så tvätt var nödvändigt för att få bort algväxten.
Blev riktigt fint. Rent.

Passade även på att plantera lite solrosfrön som jag hoppas tar sig. Bästa vore att förkultivera dem men jag är ingen förkultiverad människa utan kör på direkt. Får se om det kommer något?
Det blev både klassiska gula solrosor samt röda.

På baksidan var det lite ojämn mark då de förra boende i huset skulle gräva ner en pool, jämnade till med lite jord & gräsfrön, nu får det gärna ta sig oxå.

Jörgen har satt upp en lampa utomhus vid altanen, lite ljus för sköna varma sommarkvällar. Förhoppningsvis.

Lite eftermiddagskaffe på altanen i solen fick vi oxå i oss. Oscar har kommit på ett roligt sätt att ta sig ner från slänten & det är att kana på rumpan, som om det vore snö. Han ser superrolig ut när han kanar ner så inga finbyxor på sig utomhus med andra ord.

Den stora flickan i huset har drabbats av magsjuka.
Hon springer på toaletten hela tiden, stackarn. Vi har fått bannlysa henne idag & nu ligger hon i sin säng. Är tråkigt när ens barn är sjuka, spelar ingen roll om de är stora eller små.
Hoppas nu bara att inte vi drabbas & speciellt inte lille bus.


Kram Hanna

4 kommentarer:

  1. Ska också plantera lite i veckan. Hade stora fina solrosor förra åtet i år blir det bara kruksolrosor. Ska testa stockrosor i år. Se om det fungerar här uppe i våran växt zon.
    Usha för magsjuka, hoppas hon mår bättre idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En knasig fråga?
      Vad är stockrosor?? Låter hur som helst spännande :)

      Radera
    2. De är vanliga i Skåne och växer ofta längs husen. Har svårt att förklara, googla stockrosor och kolla bilder, de är jättefina. Tina

      Radera
    3. Verkligen jättfina blommor, inte alls som jag trodde att det skulle vara. Kommer kika närmare på dessa :) Ett bra alternativ till klängväxter.

      Radera

Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!