28 december, 2012

1 års kontroll & rea.


Massa smått & gott som vanligt.
 
Nu ska det bli ordning på alla julsaker.


Igår var det dax för 1-års kontrollen för Oscar men innan BVC hade vi besök av Marlene & Tobias plus deras 2 små barn. Oscar fick en liten gosegris i present, ursöt. Tack Lukas & Leo :)

Vikt, längd & 2 sprutor senare under em & en godkänd stämpel i rumpan gjorde vår dag.
Han väger nu 10,3 kg (780 gram på 2 månader)
Han är nu 78 cm lång (3,1 cm längre på 2 månader)

Oscar är under den "normala" kurvan men följer fortfarande sin egna kurva vilket är bra.
Kan inte säga att han var överförtjust i de 2 sprutorna, grät när han fick dem (fick båda samtidigt) men tårarna försvann snabbt.
Han är pigg, frisk & vår egna lilla 1-åring & att magen krånglat med diaréer trodde läkaren berodde på kindtanden som är på väg vilket var samma som vi trodde.

Idag har vi spenderat nästan hela dagen i Göteborg.
Åkte en sväng till Ikea för att lämna tillbaka stolsdynor som var för små.
Men en sväng utan att köpa något går ju inte. Fick tag på 2 bordslampor till Oscars rum, billiga stearinljus, ram till fotot på kusinerna som Oscar fick i present, billiga glas mm mm
Är man ute efter något i möbelväg som skänk, byråar, storarumsbord mm så passa på för det är halva priset på mycket av sortimentet.

Äntligen fick vi tummen ur & köpte plastlådor till våra julsaker. Vi har i många år pratat om att köpa ordentliga lådor till alla Tomtar, stakar mm för just nu ligger de i rangliga kartonger som egentligen hör hemma på tippen. 
Måste säga att jag längtar till nästa helg då Tomtarna får flytta upp på vinden igen. Spelar ingen roll hur mycket jag älskar julen & allt därkring men när julen är slut så tar jag gärna bort Tomtarna. Kanske försvinner de redan på Nyårsdagen, vem vet. 

Efter Ikea hälsade vi på hos syster Ida & hennes sambo Oscar. Första besöket hos dem sen de blev sambos i nov. Måste ju inspektera systers boende så att det är ok ;) Se upp nu Ida & Oscar (den store), snart får ni vara barnvakt :)


Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!