30 december, 2012

Julfritt.

Nerpackad inför nästa jul.


Nu när vi köpt så bra plastlådor till våra julsaker från Ikea så var det inte svårt att börja plocka bort lite Tomtar igår när vi ändå städade.
Både Jörgen & jag ville plocka bort julen & idag när Oscar sov middag så passade vi på att slänga ut granen.
Granen åkte ut, barrade som fasen fast det var en Kungsgran & Oscar tyckte det var spännande me barren på golvet så den fick ryka.
Julblommorna, julstjärnorna, adventsstakarna är nerplockade & imon blir det andra gardiner i köket.

Har aldrig plockat bort julen så tidigt men jag orkade inte se det längre. Älskar julen & allt som hör till men det blir lätt lite plottrigt & eftersom vi nyligen fått vår matsalsmöbel i storarummet så vill man gärna se hur det ser ut utan julen. Hängde även upp taklampan som vi köpt till storarummet för längesen, fint blev det.

Jörgen börjar jobba den 2a igen & det är skönt att få hans hjälp nu innan för att göra detta själv är inte roligt. Roligt att plocka fram men mindre kul att plocka bort.

Det allra sista som ryker är slingorna vi har på utsidan, vill gärna ha dem imon när det är nyår.

Appropå nyår, vad ska Du göra?
Vi blir hemma alla 4 & ska ta det lugnt. Becka skulle först iväg med kompisar men blir hemma med oss, blir god middag, familjespel mm & idag var vi iväg & handlade maten.
 
Vår meny:
 
Krispig fräsch fetaostsallad
Fläskfilé i mustig mango chutney sås & gräddig potatisgratäng
Stekta bananer med vaniljglass
 
Ostbricka
(senare på kvällen)
Hanna
 
 
 

4 kommentarer:

  1. hej hej tack för kommentaren =)
    ja visst är det skönt å få bort julen? nästa år får ungarna ha allt rött å alla tomtar på övervåningen..så ska jag bara köra vita,svarta o gråa tomtar typ =)

    i nyår blir det bara vi ... vi ska äta sukiyaki, en tradition vi har, mysigt å sitta runt fondue grytan å doppa..å till efterätt blir det farinsockeräpplen som jag steker typ å vaniljglass.ås jälvklart ostbrickan.. =) kram vännen/Paula

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni hade en toppen kväll & va sjutton är sukiyaki?? Måste googla på det :)
      Kram

      Radera
  2. Oj då det var snabbt nedplockat med julgrejorna. Ja man tröttnar fort och nästa vecka blir det dags för mig att plocka bort det mesta. I morgon blir det bara Bernt jag och vovven som firar nyår. Ska inte ha något särskilt i matväg och vi får nog inrikta oss på att trösta vovven som verkar skotträdd. Vi såg att han blev rädd när de redan ikväll tände några raketer här vid vattentornet. Han kröp in under sängen i sovrummet. Blir nog jobbigt för honom.
    Önskar er alla ett riktigt gott nytt år och han en mysig kväll med den goda maten och gos med era härliga barn. Kram från svärmor/farmor/mamma Marianne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var superskönt att få bort julen såpass fort. Passa på att få hjälpen av Jörgen innan han börjar jobba igen istället för att slösa en hel ledig helg för honom med att plocka Tomtar.
      Nu vill vi ha vår & ljus så nu är gardinerna även bytta.
      Kram Kram

      Radera

Kul att du tar dig tiden att skriva en liten rad till mig, då blir jag glad!!